OVER SEEN

De stichting SEEN.nl heeft ten doel:

"Het bevorderen van een duurzame samenleving en een beter leefklimaat voor mens en dier". Wij doen dit op gebied van verduurzamen van de koopwoningmarkt in Nederland.

In een zoektocht om zoveel mogelijk woningeigenaren te kunnen motiveren, minder energie te verbruiken, en hun woningen te gaan verduurzamen, is het zaak bewoners te bereiken en te adviseren naar de mogelijkheden.

Uit ervaring weten we dat bewoners sneller gemotiveerd worden om mee te doen in het vragen van energieadvies, en het daadwerkelijk laten uitvoeren van maatregelen, wanneer dit in collectieve projecten (gemeentes, energie coöperatie, banken of werkgroepen) wordt aangeboden.

Via de stichting worden samenwerkingsverbanden aangegaan met Gemeentes; intermediaire energiebureaus, energiecoöperaties en werkgroepen. Doordat de stichting nagegnoeg géén overheadkosten hoeft te makenkan de stichting actief zijn zonder winstoogmerk.

De stichting dient daarnaast om het kennisniveau van participerende energieadviseurs te verbreden door onderlinge kennisdeling. Op deze wijze kan collectief een kwalitatief beter advies geboden worden aan bewoners, waarmee we onderscheidend kunnen zijn ten opzichte van de concurrentie.

Eric Franssen (Integraal Energie Adviseurs); Caspar Eras (EDM-consult), Coen Temminck-Tuinstra (TTVE-Nederland b.v.), Ed Scholte (Buro Energy) zijn de energieadviseurs die gezamenlijk het initiatief tot oprichting van de stichting SEEN.nl hebben genomen. Zij vormen dus ook het eerste bestuur: De Stichting Energie Experts Nederland heeft géén vaste medewerkers; en is officieel opgericht op 8 juli 2020. Ze besteed haar adviserende werkzaamheden uit aan de deelnemende adviesbureaus en vrijwilligers.

           Eric Franssen(voorzitter) - Venray

Kennis en projectervaring:

 • Ervaring met bouw van eigen woning (2004); betreft ontwerp, projectleiding, bouwwerkzaamheden.
 • Woning verder verduurzaamd: zonnepanelen (2012); zonneboiler (2018) en naisolatie woning (2020);
 • Initiatiefnemer / Adviseur woonhofproject Venray (2015) levensloopbestendig wonen ("nul op meter").
 • Energieadviseur van Maatwerk energieadvies particulier aan huis- en in collectieve inkoopacties, op gebied van isolatie en duurzame installaties.

           Coen Temminck Tuinstra (Secretaris) - Woudrichem

Kennis en projectervaring:

 • Ervaring met opnames en inspectie van vastgoed met betrekking tot Energieprestaties (ISSO).
 • Gecertificeerd bouwkundig taxateur voor particulieren, verzekeraars, banken, woningcorporaties, de kerk en overheid.
 • Project begeleiding en coördinatie bij "off grid" vastgoedprojecten (ecologisch / zelfvoorzienend).
 • Sinds 2012 gecertificeerd energieadviseur van Maatwerk energieadvies; Energielabels aan particulieren en in collectieve inkoopacties, op gebied van isolatie en duurzame installaties.

           Ed Scholte (Penningmeester) - Rotterdam

Kennis en projectervaring:

 • Specialistische kennis in adviseren van zonnepanelen;
 • Gecertificeerd energieadviseur van Maatwerk energieadvies; Energielabels aan particulieren en in collectieve inkoopacties, op gebied van isolatie en duurzame installaties.

           Caspar Eras (Bestuurslid) - Son en Breugel

Kennis en projectervaring:

 • Specialistische kennis van (leden)marketing en marketing communicatie; betrokken als adviseur in o.a. RRE-projecten
 • Organisator bijeenkomsten en Initiatiefnemer collectieve inkoopacties zonnepanelen in Gemeente Son en Breugel
 • Energieadviseur van Maatwerk energieadvies particulier aan huis- en in collectieve inkoopacties, op gebied van isolatie en duurzame installaties.`

       Christiaan Aagaard (Bestuurslid) - Helmond

Kennis en projectervaring:

 • Ondersteuning en begeleiding van "initiatieven" (Overheden, Energiecoöperaties, Verenigingen) voor zonnepanelen op Woningen, Overheidsgebouwen en Zonneparken.
 • Energieadviseur van Maatwerk energieadvies particulier aan huis- en in collectieve inkoopacties, op gebied van isolatie en duurzame installaties.`

EXPERTISE

Samenwerking tussen onze energie adviesbureaus biedt de mogelijkheid om op grotere schaal bij te kunnen bijdragen aan het verduurzamen van de woning- en utiliteitsmarkt en ...............

PROJECTEN

De advieseurs zijn momenteel actief in volgende projecten .....

contact

Bent u geïnteresseerd in een samenwerking met onze Stichting Energie Experts Nederland, dan kunt u telefonisch, of via het contactformulier contact met ons opnemen.